MIT Technology Review, Bayraktar TB2’leri 2023’ün çığır açan teknolojileri arasında gösterdi

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar:”Dünyanın en mühim teknoloji mecralarından biri olan MIT Technology Review, milli SİHA’larımız Bayraktar TB2’leri 2023’ün çığır açan teknolojileri arasında gösterdi.” dedi.   Bayraktar TB2’ler, MIT Technology..

MIT Technology Review, Bayraktar TB2’leri 2023’ün çığır açan teknolojileri arasında gösterdi
Yayınlanma: Güncelleme:

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar:”Dünyanın en mühim teknoloji mecralarından biri olan MIT Technology Review, milli SİHA’larımız Bayraktar TB2’leri 2023’ün çığır açan teknolojileri arasında gösterdi.” dedi.

 

Bayraktar TB2’ler, MIT Technology Review dergisi doğrultusundan 2023’ün çığır açan teknolojileri arasında gösterildi.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dünyanın en mühim teknoloji mecralarından biri olan MIT Technology Review, milli SİHA’larımız Bayraktar TB2’leri 2023’ün çığır açan teknolojileri arasında gösterdi.” ifadesini kullandı.

MIT Technology Review dergisinin internet sitesinde, Bayraktar TB2 gibi Türk yapımı uçakların, drone’lerin savaştaki rolünü mühim ölçüde genişlettiği belirtildi.

Derginin internet sitesinde, on seneler süresince Predator ve Reaper gibi üst seviye titiz darbe yapan Amerikan uçaklarının drone savaşına hükmettiği fakat Ukrayna’daki savaşın Çin, İran ya da Türkiye’de imal edilen düşük bütçeli modellerle tanımlandığı aktarıldı.

 

Yeni insansız hava vasıtalarından bazılarının DJI gibi hem keşif hem de yakın menzilli saldırılar amacıyla sarfedilen hazır quadcopter’ler bulunduğu aktarılan internet sitesinde, “Rusya’nın Kiev’de sivillere saldırmak amacıyla kullandığı 30 bin dolarlık İran yapımı patlayan Shahed drone’ler gibi başkaları ise daha uzun menzilli görevler yapabiliyor. Fakat en ilgi çekici olanı Türkiye’nin Baykar şirketi doğrultusundan imal edilen 5 milyon dolarlık Bayraktar TB2.” ifadeleri kullanıldı.

Derginin internet sitesinde Bayraktar TB2’lere dair şu değerlendirmelere yer verildi:

“TB2, yavaş uçan bir gövdede bir araya getirilmiş yeteri kadar iyi parçalardan meydana gelen bir koleksiyon. Saatte 138 mil sürate ulaşabiliyor ve aşağı yukarı 186 millik bir etkileşim menziline sahip. Baykar, 27 saat havada kalabileceğini söylüyor. Fakat TB2, yer istasyonlarıyla video paylaşabilen kameralarla birleştirildiğinde hem kanatlarında taşıdığı lazer güdümlü bombaları hedeflemek hem de yerden topçu atışlarını yönlendirmeye yardımcı olmak amacıyla kuvvetli bir vasıta durumuna geliyor.

En muhimi ise kolayca kullanılabilirliği… Reaper gibi ABD yapımı insansız hava vasıtaları, daha yetenekli fakat daha pahalı ve sıkı dışalım kontrollerine tabi. TB2 ise isteyen her ülke amacıyla mevcut. Ukrayna, 2019’da Donbas’taki askeri operasyonlar amacıyla 6 adet satın aldı ama İHA’lar 2022’nin ilk haftalarında Rus işgalcilerin engellenmesine yardımcı olduklarında dünyanın ilgisini çekti. Taktiksel üstünlükleri açık.”

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.