TC Kimlik Numarası Sonu.. 0,2,4,6,8 Olanlar Dikkat! Ödemeler Hesaplara Yatırıldı

TC Kimlik Numarası Sonu.. 0,2,4,6,8 Olanlar Dikkat! Ödemeler Hesaplara Yatırıldı Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay içinde 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını..

TC Kimlik Numarası Sonu.. 0,2,4,6,8 Olanlar Dikkat! Ödemeler Hesaplara Yatırıldı
Yayınlanma: Güncelleme:

TC Kimlik Numarası Sonu.. 0,2,4,6,8 Olanlar Dikkat! Ödemeler Hesaplara Yatırıldı

Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay içinde 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay içinde 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, bu ay içinde tam bağımlı vatandaş ve ailelerine dair 4,2 milyar lira tutarında ki Evde Bakım Yardımı’nın hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Evde Bakım Yardımı’nın 2006 senesine dayandığını belirterek, bu uygulamanın esas amacının engelli şahıslerin aileleriyle eş güdümlü desteklenmeleri olduğunu vurguladı.

Bu yardımdan senelik ortalama 560 bin şahıs faydalandığını ve hak sahibi başına aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını söyledi.

Göktaş, 2023 senesinde Evde Bakım Yardımı kapsamında 116,2 milyar liralık ödeme yapıldığını vurgulayarak şu ifadeleri paylaştı:

HESAPLARI KONTROL EDİN

Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 558 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin bütün engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.”

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.