SGK ve Bağ-Kur emeklilerine kötü haber! Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklilerine SGK’dan kötü haber

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine kötü haber! Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklilerine SGK’dan kötü haber SGK ve Bağ-Kur emeklilerine kötü haber! Sosyal Emniyet Kurumu (SGK), SSK ve Bağkur emeklilerini etkileyen yeni..

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine kötü haber! Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklilerine SGK’dan kötü haber
Yayınlanma: Güncelleme:

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine kötü haber!
Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklilerine SGK’dan kötü haber

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine kötü haber!

Sosyal Emniyet Kurumu (SGK), SSK ve Bağkur emeklilerini etkileyen yeni bir kararla gündemde.

Vadesi şimdilik dolmamış borçlar sebep gösterilerek emeklilerin başvuruları aylarca ertelenirken, uzun bekleme vakitlerinin sonrasında reddedilen başvuruların yine yapılmasına karşın SGK doğrultusundan bu vakitçte biriken toplu ödemeler yapılmıyor.

 

Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerini büyük ölçüde etkileyen bu uygulama, emekliler arasında mühim mağduriyetlere yol açıyor.

SGK, Onay Sürecini İşletmiyor Meclis’ten geride bıraktığımız EYT düzenlemesinin sonrasında SGK, 2 milyon 250 bin vatandaşın müracaatını askıya alarak, normal şartlarda emeklilik amacıyla gereken şartları gerçekleştiren SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin başvurularını onaylamıyor.

SGK Eksperi Özgür Erdursun, konuyla alakalı mühim açıklamalarda bulunarak, “SGK, Bağ-Kur emeklilerini mağdur ediyor! Kanuna uymuyor! Emeklilik amacıyla sıfır borçla başvuranlara, vadesi dolmamış borçları nedeniyle emekli aylığı bağlamıyor.

Emeklilik müracaatı tarihinden aylar sonra, borcun bu vakitde devam etmesi nedeniyle yine ödeme talep ediyor fakat bu vakit zarfında biriken emekli aylıklarını ödemiyor” dedi. Emeklilik müracaatı yapan ve prim ile yaş şartlarını tamamlayan adaylar uzun vakit beklemek mecburiyetinde kalıyor. SGK, başvuruları ilk olarak “yoğunluk” gerekçesiyle değerlendiriyor ve daha sonra vadesi gelmemiş borçlar nedeniyle reddediyor. Bu durum, milyonlarca emeklilik bekleyen bireyi mağdur ediyor.

SGK’nın bu uygulaması, emeklilik bekleyen vatandaşlar arasında kaygı yaratmaya devam ediyor. Problemleri çözüme ulaştırmak ve çözüm önerileri ilerletmek amacıyla alakalı tarafların ismim atması bekleniyor.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.