Doğal gaza Son Veren buluş. Isıtma sistemi keşfetti

Doğal gaza Son Veren buluş. Isıtma sistemi keşfetti Gaziantep’te yaşam sürdüren Aleyna Arastacı,natural gazdaki yükselen maliyetler son günlerde yükselen tedarik krizi sebebiyle naturalgaza seçenek olarak enerji kullanımında ortalama yüzde 40..

Doğal gaza Son Veren buluş. Isıtma sistemi keşfetti
Yayınlanma: Güncelleme:

Doğal gaza Son Veren buluş. Isıtma sistemi keşfetti

Gaziantep’te yaşam sürdüren Aleyna Arastacı,natural gazdaki yükselen maliyetler son günlerde yükselen tedarik krizi sebebiyle naturalgaza seçenek olarak enerji kullanımında ortalama yüzde 40 ile 70 tasarruf gerçekleştiren ısı boyası keşfetti.
Gaziantep’te yaşam sürdüren 24 yaşındaki genç bayan girişimci Aleyna Arastacı, yükselen natural gaz maliyetleri ve son günlerdeki tedarik krizi nedeniyle natural gaza ve başka geleneksel ısıtma yöntemlerine seçenek olarak insan bedenine zararı olmayan sıvı ısı boyasıyla ısıtma sistemini keşfetti.

ISI BOYASININ VATANDAŞA GÜNLÜK MALİYETİ 7.5 TL

Genç bayan girişimci doğrultusundan keşfedilen ısı boyasıyla, ısıtma düzeneğinin ev ve bürolarda granit, fayans, petek, duvar, zemin ve camların yanı sıra çoğu alanda kullanılabildiği belirtiliyor. Arastacı, vuruşa ve betona sağlam ısı boyasının evlerde günlük maliyetinin 7,5 TL olduğunu ve naturalgaza oranla yüzde 40 ile 70 arasında tasarruf sağladığını söyledi.

“BOYA İLE ISITMA SİSTEMİ 15 YILLIK BİR SERÜVEN SONUCU ORTAYA ÇIKTI”

Boya ile ısıtma düzeneğinin 15 senelik bir macera neticesi meydana çıktığını dile getiren Aleyna Arastacı, Isı veren boyayı sistemini, piyasadaki karbon boyaların ileriki senelerde tükenme şansına karşı keşfettiklerini ve sıfırdan bir ürün meydana çıkardıklarını söyledi. Arastacı, “Normalde 15 senelik bir geçmişi olan bir macera ve biz bu işe bir kapak boya ile başladık. İlk başladığımız vakit kıvamını ve sıcaklığını tam elde edemiyorduk. Sıfırdan bir ürün çıkardık ve meydana çıkardığımız bu ürünün denemelerini yapmamız ve insanlara bu boyanın ısı verdiğini inandırmamız 7 yılımızı aldı” ifadelerini kullandı.

Isı boyasının organik bileşenlerden oluştuğunu dile getiren Arastacı, boyanın bir ev amacıyla ortalama maliyetinin 5 bin TL olduğunu söyledi. Ürettikleri boyanın başka boyalardan değişik olduğunu dile getiren Arastacı, ”Ürettiğimiz boya üstüne çivi çakılabilir, 10 cm’lik bir beton döküp kullanabilmeniz mümkün ve hiçbir şekilde boya tahrip olmaz” ifadelerini kullandı.

“BU YÖNTEMLE DOĞAL GAZDAN YÜZDE 70 TASARRUF EDEBİLİRSİNİZ”

Fayanslar, petekler, duvar ve zeminler gibi çoğu alanda ısı boyası düzeneğinin kullanılabildiğini dile getiren Arastacı, bu yöntemle natural gaza göre yüzde 70 tasarruf sağlandığını belirterek, “Biz ısı veren boyayı her alanda uygulayabiliyoruz ve ısınma ihtiyacını ortadan kaldırıyoruz. Bu da yalıtımlı bir alanda 24 saatte 7,5 TL’lik bir tüketim karşımıza çıkıyor. Bu da alanın haline göre naturalgaza karşı yüzde 40 ila yüzde 70 arasında tasarruf etmemizi sağlıyor ve aylık, senelik bakım gerektirmez. Uygulama oluşturulan alanın ömrü kadar boyanın da ömrü var” dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.