Silikon Vadisinin Ötesinde, Teknolojiye Yapılan Harcamalar Esnektir…

Belirsiz bir görünüme rağmen şirketler, ekonomi için bir istikrar kaynağı olan dijital projelerine yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyor.     Bu standı 2018 senesinde Şangay’daki bir fuarda kuran Johnson Controls,..

Yayınlanma: Güncelleme:

Belirsiz bir görünüme rağmen şirketler, ekonomi için bir istikrar kaynağı olan dijital projelerine yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyor.

 

 

Bu standı 2018 senesinde Şangay’daki bir fuarda kuran Johnson Controls, geride bıraktığımız sene 500 teknoloji çalışanı ekledi ve 350 şahıs daha eklemeyi planlıyor.Kredi…

Steve Lohr, 20 senesi aşkın bir süredir teknoloji ve ekonomi ile ilgili yazmıştır.

13 Şubat 2023, 05:00 ET
Johnson Controls’ün kökeni, Wisconsin’de 19. yüzsenesin sonlarına kadar uzanıyor; burada akıllı bir öğretmen ve mucit olan Warren Johnson, sınıfındaki ısıyı açmak ya da kapamak amacıyla erken bir termostat tasarladı.

Bugün, Johnson Controls uluslararası bir şirkettir ve her sektördeki şirketler gibi giderek yükselen bir teknoloji işletmesidir. Şirketin programı ve sensörleri, maliyetleri ve karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla ısıtma ve soğutma ekipmanlarını, yangın alarmlarını, emniyet sistemlerini ve termostatları izler ve yönetir.

Bir durgunluk ön görülerine karşın Johnson Controls, akıllı binalar amacıyla lüzumlu teknolojileri geliştirmeye çalıştığı amacıyla dijital projelerini azaltmıyor. Geçen sene şirket, 2.500 şahıslik program mühendisi ekibine 500 program mühendisi ve başka teknik personeli ekledi. 350 teknoloji çalışanı daha işe almayı planlıyor.

Johnson Controls’un baş teknoloji sorumlusu Vijay Sankaran, “Yatırım yapmaya devam etmeliyiz,” dedi. “Teknoloji olmadan yapmaya çalıştığımız şeyi yapamazsınız.”

 

 

Johnson Controls’un baş teknoloji sorumlusu Vijay Sankaran, “Teknoloji olmadan yapmaya çalıştığımız şeyi yapamazsınız” dedi.Kredi…The New York Times amacıyla Peter Hoffman

Son röportajlarda ve anketlerde, aynı tema yine yine vurgulandı. Ekonomik manzara belirsiz. Acil hal planları yürürlüktedir. Bazı girişimler geri çekiliyor ya da yavaşlatılıyor. Fakat teknolojiye oluşturulan iş yatırımı, öneme değer ölçüde dirençli olmaya devam ediyor ve bu trendin 2023’te de devam etmesi muhtemel görünüyor.

Araştırma firması IDC doğrultusundan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kurumsal teknoloji yöneticileri arasında yakın vakitte oluşturulan bir ankette, yüzde 82’si bu sene bir durgunluk beklediklerini ifade etti. Fakat yüzde 62’si şirketlerindeki teknoloji harcamalarının 2022 ile aynı olacağını ya da artacağını ifade etti.

Ülke genelindeki şirketlerde teknoloji stratejisini ve harcamalarını şekillendiren yöneticiler, bugünkü ekonomisinde mühim bir parametre oy hakkına sahip. Tüketiciler kesintiye gitse ve Silikon Vadisi şirketleri, salgının tetiklediği patlayıcı büyüme döneminden sonra maaş bordrolarını azaltsa bile, güvenleri ekonominin istikrara kavuşmasına yardımcı olabilir.

Teknoloji, ana akım kurumsal operasyonlarda daha büyük bir rol oynuyor ve son iki resesyona göre daha büyük bir ticari yatırım payına sahip.

Editors’ Picks

Nausea, Wobbling, Confusion: Dogs Are Getting Sick From Discarded Weed

How Multicurrency Accounts Take the Bite Out of Spending Money Abroad

Kenji López-Alt’s Family Loves This Soup. Here’s How He Made It Easier.
En büyük fark programdır. Teknoloji ve Politika Araştırma Enstitüsü’nden ekonomist James Bessen’in hükümet bilgileri üstünde yaptığı bir analize göre, şirketlerin kendi kullanımları amacıyla geliştirdikleri programlar da dahil olmak üzere programa oluşturulan ticari harcamalar son on senede iki kattan çok artarak 2022’de 567 milyar dolara ulaştı. Boston Üniversitesi Hukuk Fakültesi.

Bu, işletmelerin fabrikalara ve saniyesel ekipmanlara gerçekleştirdikleri toplam harcamadan yüzde 37 daha çok.

Uzmanlar, teknolojinin rolünün de istikrarlı bir şekilde geliştiğini söylüyor. Arka büro görevlerini otomatikleştirmek amacıyla sarfedilen elektrik tipi bir yardımcı programdan çok, bir şirketin gelirine ve kârına katkıda tespit edilen mühim bir bileşendir.

Son senelarda, bulut bilgi prosedür, veri analitiği, suni zeka ve siber emniyet programı gibi yeni teknolojiler giderek daha vakitgelen duruma geldi. Şirketler bundan sonra bunları iş gerçekleştirmek amacıyla hayati vasıtalar olarak görüyor.

Harvard Business School’da profesör olan David Yoffie, “Bu, son iki krizde var olmayan ekonomi amacıyla bir denge olacak” dedi.

Büyük bir sigorta şirketi ve sıhhat hizmetleri sağlayıcısı olan Elevance Health’te, bilgi teknolojisinin her vaktinden daha büyük rolü bulunduğu açıktır. Şirketin kapsamına giren 45 milyondan çok kişiyle etkileşim bağlantılarının yüzde sekseni bundan sonra internet sitesi, mobil programı ya da online sohbet robotu vasıtasıyla yapılıyor. Beş sene evvelce, aşağı yukarı yüzde 30’u dijital kanallarında işleniyordu.

Geçen sene Anthem olan ismini değiştiren Elevance, program mühendisleri, kullanıcı tecrübesi tasarımcıları, veri bilimcileri ve suni zeka eksperleri da dahil olmak üzere on binlerce bireyi bulan bir teknoloji iş kuvveti istihdam ediyor.

Tıbbi prosedürler amacıyla yetkilendirmeler ve talep kararları gibi görevleri otomatikleştirme üstünde çalışıyorlar. Hem de tıp eksperlerine ve bireylere tedaviler ve sıhhat tavsiyeleri amacıyla şahsileştirilmiş öneriler sunmak üzere program geliştiriyorlar.

Elevance’ın kıdemli başkan muavini Rajeev Ronanki, bu hedefin şirketin stratejik tarafı bulunduğunu ifade etti. Ve bu, sadece sigortacının geniş faturalandırma ve klinik veri depolarını inceleyerek ve analiz ederek elde edilebilir; bu, yetenekli teknoloji çalışanlarından meydana gelen ekiplerin işidir.

Ronanki, çalkantılı bir ekonominin şirketin harcama planlarında ince ayar yapması gerektiği manasına gelebileceğini ifade etti. “Fakat esas evvelceliklerimize yatırım yapmaya odaklandık ve ekonomi ne olursa olsun bu pek değişmeyecek” dedi.

Amazon, Alphabet, Microsoft ve Meta gibi büyük teknoloji şirketleri işçi çıkarıyor. Fakat bu, daha geniş teknoloji ekonomisi amacıyla doğru değil.

Teknoloji çalışanlarının fazlası teknoloji şirketlerinde çalışmıyor. Ve teknoloji mesleklerinde istihdam geride bıraktığımız ay yarım puan düşerek biraz düşerken, Ocak Ayı 2022’ye göre yüzde 7 daha yüksekti. Bir analize göre Amerika’da aşağı yukarı 6,5 milyon insan, bir sene evveline göre 430.000 daha çok, teknoloji işlerinde çalışıyor bir teknoloji eğitim ve inceleme kuruluşu olan CompTIA doğrultusundan hükümet istatistiklerinin.

Teknolojik mesleklerdeki işsizlik oranı, bütün çalışanlar amacıyla yüzde 3,4’e kıyasla yüzde 1,5.

İşten çıkardıktan sonra teknoloji devleri bile pandemi evveline göre çok daha çok çalışana sahip olacak. Diğer şirketlerin fazlası, deli işe alma delilığına girmedi, fakat teknoloji iş güçlerine istikrarlı bir şekilde katkıda bulundu.

Büyük banka JPMorgan Chase’in teknoloji personeli pandemiden evvelce aşağı yukarı 50.000’den 55.000’e yükseldi. Bankanın küresel baş bilgi mesulsu Lori Beer, bankanın bulut bilgi prosedür, veri bilimi, suni zeka ve siber emniyet alanlarında becerilere sahip kişileri işe aldığını ve bankanın seçmeli olarak kişileri eklemeye devam edeceğini ifade etti.

Küresel teknoloji incelemeları, donanım harcamalarındaki zayıflığa işaret ediyor. Bir pandemik dalgalanmanın ardından, uzaktan çalışma ve tüketiciler amacıyla şahsi bilgisayar ve akıllı telefon satışları keskin bir şekilde düştü. İki büyük teknoloji inceleme firması, Gartner ve IDC, şahsi bilgisayarlarda devam eden düşüş, çalkantılı ekonomi ve kuvvetli doları gerekçe göstererek son aylarda büyüme tahminlerini düşürdüler.

Fakat iş yatırımı, bilhassa programda, son derece kuvvetli halde. Gartner’ın baş tahmincisi John-David Lovelock, izlediği her sektörde harcamaların arttığını ifade etti ve bu eğilimi “durgunluktan etkilenmez” olarak nitelendirdi.IDC’deki muadili Stephen Minton, teknolojiye oluşturulan ticari yatırımın gerilemeye karşı bağışık olmadığını, fakat “her vaktinden daha dirençli” bulunduğunu ifade etti.

Uzak bulut bilgi prosedür ve program satışları yavaşlıyor olabilir, fakat sadece pandeminin stratosferik yüksekliklerinden. Amazon bu ay , sanayi lideri olan son derece kârlı bulut işletmesi Amazon Web Services’in senelik 80 milyar dolardan çok gelir elde ettiğini ve dördüncü çeyrekte yüzde 20 büyüdüğünü bildirdi. En büyük ikinci bulut şirketi olan Microsoft, Azure satışlarının arttığını bildirdi. yüzde 31 arttığını bildirdi.

Teknoloji tedarikçilerinin iş dünyasına yönelik son neticeleri da benzer bir model gösteriyor. Accenture , Oracle ve ServiceNow dahil olmak üzere şirketlerin dijital operasyonlara ve bulut bilişime geçiş yapmasına yardımcı olmaya yoğunlaşan tedarikçiler iyi halde . IBM, işten çıkarmaları açıkladı , fakat işletmeler amacıyla azalıyor; bulut ve suni zeka satışları kuvvetli.

Bir müşteri idaresi programı yapımcısı olan Salesforce, işten çıkarılıyor ve aktivist hissedarların hedefi. Fakat argümanları, Salesforce’un karı çoğaltmak amacıyla giderleri kısması gerektiğidir. Şirketin geliri son çeyrekte yüzde 14 arttı.

Neredeyse her sektörde programın amansız ilerlemesi, teknoloji harcamalarını daha az döngüsel duruma getiriyor.

Araba işini al. General Motors’ta inovasyon ve büyümeden mesul kıdemli başkan muavini Alan Wexler, çağdaş bir otomobilin “gerçekten program doğrultusundan tariflenen bir araç” durumuna yaklaştığını ifade etti.

GM’nin 2025 senesine kadar elektrikli ve sürücüsüz arabalara ve kamyonlara yatırım gerçeklştirmeyi planladığı 35 milyar doların büyük bir alanı programa harcanacak. Kod sadece arabaları canlandırmakla kalmayacak, aynı vakitte vasıtalar giderek daha çok kendi başlarına hareket ettikçe eğlence, büro tipi etkileşim hizmetleri ve otomatik sürüş yükseltmelerini vasıtalara iletecek.

Elektrikli kargo kamyonetleri yapan bir GM şirketi olan BrightDrop, rotaları planlamak, enerji tasarrufu gerçekleştirmek ve elektrikli dağıtım paletlerinde paket istiflemeyi optimize etmek amacıyla programa güveniyor. FedEx kısa vakit evvelce 2.000 BrightDrop minibüs siparişi verdi ve Walmart 5.000 adet ayırdı.

GM geride bıraktığımız ay rekor kar açıkladığında, şirket ilaveten önümüzdeki iki sene içersinde giderleri 2 milyar $ azaltmayı planladığını ifade etti. Yöneticileri, bunun belirsiz bir ekonomide ihtiyatlı bir ismim bulunduğunu ifade etti.

Bay Wexler, “Fakat bu program liderliğindeki büyüme işle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.