İstanbul’un Göz Kamaştıran AVM’si Yabancı Bankasının Oldu..!

İstanbul’un Göz Kamaştıran AVM’si Yabancı Bankasının Oldu..! İstanbul Ataşehir’de 8 sene evvelce açılan Watergarden AVM’nin tek sahibi Bahreyn odaklı Albaraka Türk Katılım Bankası oldu. AVM’nin ortaklarından biri TFF Başkanı Mehmet..

İstanbul’un Göz Kamaştıran AVM’si Yabancı Bankasının Oldu..!
Yayınlanma: Güncelleme:

İstanbul’un Göz Kamaştıran AVM’si Yabancı Bankasının Oldu..!

İstanbul Ataşehir’de 8 sene evvelce açılan Watergarden AVM’nin tek sahibi Bahreyn odaklı Albaraka Türk Katılım Bankası oldu. AVM’nin ortaklarından biri TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ydi.
İstanbul Ataşehir’de tespit edilen Watergarden AVM, su, ışık, lazer, ateş gösterileri, oyun alanları ve serüven parklarıyla ünlü bir alış veriş merkezi olarak biliniyor. Bu büyülü AVM, 8 sene evvelce açıldı ve içersinde Avrupa’nın en büyük gösteri havuzunu barındırıyor.

Fakat son ilerlemelerle eş güdümlü AVM’nin tek sahibi değişti. Bahreyn odaklı Albaraka Türk Katılım Bankası, Watergarden AVM’nin tamamını satın aldı.

AVM’nin eski ortakları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de bulunuyordu. Fakat FLO Ayakkabı’nın sahipleri ile banka arasındaki ortaklık sona erdi.

Ortaklar, AVM’den bekledikleri kazancı elde edemedikleri amacıyla bu kararı aldılar. Albaraka Türk Katılım Bankası, Watergarden AVM’nin tek sahibi olarak hikayesinde mühim bir dönüm noktası olmuştur.

ORTAKLIĞI SONLANDIRDILAR

AVM’nin esası 2014 senesinde atıldı ve Büyükekşi, Ziylan Ailesi ve Albaraka Türk Katılım Bankası, “Kar-zarar ortaklığı yatırım sözleşmesi” imzalayarak AVM’de ortaklık yapmışlardı.

Fakat mali sıkıntılar, çoğu AVM’de bulunduğu gibi burada da yaşandı. Taraflar, bekledikleri verimi elde edemedi ve sonucunda ortaklığı sonlandırmaya karar verdiler.

Ziylan Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim AŞ adına oluşturulan açıklamada, “6 Şubat 2024’te oluşturulan Kâr-Zarar Ortaklığı Komite Toplantısında, alınan ortak karara istinaden ortaklık tasfiye edildi. Ziylan Gayrimenkul olarak Watergarden İstanbul projesiyle alakalı hiçbir tasarrufumuz kalmamıştır” denildi.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.