Depremlerden etkilenen 5 il ve Gaziantep’in 2 ilçesindeki banka borçları 6 ay erteleniyor..

Kahramanmaraş merkezli depremde mağdur olan depremzedeler için TBB tarafından kolaylaştırıcı bir karar daha alındı.     Türkiye Bankalar Birliği (TBB), depremlerden büyülenen 5 il ve Gaziantep’in 2 ilçesindeki bireysel ve..

Depremlerden etkilenen 5 il ve Gaziantep’in 2 ilçesindeki banka borçları 6 ay erteleniyor..
Yayınlanma: Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremde mağdur olan depremzedeler için TBB tarafından kolaylaştırıcı bir karar daha alındı.

 

 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), depremlerden büyülenen 5 il ve Gaziantep’in 2 ilçesindeki bireysel ve gerçek şahıs ticari işletmelerin borçlarını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar 6 ay faizsiz öteleme tavsiyesinde bulundu.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki bireysel ve gerçek şahıs ticari işletmeleri sahibi olan TBB’nin tavsiyesi tarafında bankalardan adımlar gelmeye başladı.

 

 

Kredilerin faizsiz olarak 6 ay ertelenmesi önerildi
Kurum, internet sitesinden yayınladığı mesajında şu verileri aktardı:

06 Şubat 2023 tarihinden evvelce kullandırılan ve 31 Ağustos 2023 tarihine kadar vadesi gelen; sahip olunan kredi borçlarının / taksitlerinin ve gayrinakdi kredi komisyonlarının (31.08.2023 tarihini geçmeyecek şekilde) 6 ay faizsiz (faiz/gecikme faizi) olarak ertelenmesi, kayıp/zayi POS cihazlarına dair üye işyerlerimizden rastgele bir tahsilat yapılmaması, bankacılık hizmet komisyonu alınmaması bireysel ve kurumsal kredi kart ücretlerinin 2023 senesi amacıyla tahakkuk ettirilmemesi, üye işyeri/POS kullanım ücretlerinin 2023 senesi süresince alınmaması, haciz, icra, takip vb. idari uygulamalarla alakalı olarak (Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde) bütün alacaklar amacıyla takip başlatılmaması, haciz uygulanmaması, icra satış prosedürleri vb. prosedür yapılmaması, oluşturulandırılmış alacaklarda ödeme sürelerinin faizsiz olarak ertelenmesi, tahliye kararı alınmış ise bu kararın uygulanmaması, taahhüdü ihlal şikâyetinde bulunulmaması, borçlunun isteği durumunda daha evvelce başlatılmış takiplerin durdurulması, satış günü alınmış dosyalarda satışların ertelenmesi, takipte olan alacaklı müşteriler amacıyla oluşturulan otomatik tahsilatın durdurulması, müşteri hesaplarında tespit edilen takip blokelerinin kaldırılması, vadesi geride bıraktığımız krediler amacıyla idari yöntemlerle da olsa aktif bir tahsilat çabası girişiminde bulunulmaması, şimdilik takip hesaplarına intikal etmemiş, kredi geri ödemelerini saatinde yapamayan ve yapamayacağı öngörülen müşterilerimize yönelik etkileşim ve tahsilat faaliyetlerinin durdurulması önerilmiştir.

Deprem bölgesindeki başka illerde 1 ay erteleme
Deprem bölgesinde yer alan başka illerdeki bireysel ve gerçek şahıs ticari işletmelerimizin kredi borçlarının/taksitlerinin ve gayrinakdi kredi komisyonlarının 1 ay faizsiz (faiz / gecikme faizi) olarak ertelenmesi istendi.

Depremden zarar görenlerin taleplerine erteleme imkanını sunulması
Kapsam dışında kalan, deprem bölgesinde yer alan ve depremden zarar gören müşterilerimizin talep etmesi ve zarar gördüklerini belgelendirmeleri durumunda müşteri bazında değerlendirilmek üzere, sahip olunan kredi borçlarına / taksitlerine erteleme imkânının sunulması (31.08.2023 tarihine kadar) önerildi.

Vefat edenlerin borçlarının silinmesi
Depremde vefat eden bireysel ve gerçek şahıs ticari müşterilerimizin kredi borçlarının, krediye husus sigorta ödemelerinin kredi borcuna mahsup edilmesi, ardından kalan borçlarının ise silinmesi talep edildi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.