CHP’li vekil açıkladı

CHP’li vekil açıkladı Cami hoparlöründen AKP propagandası. CHP’li vekil açıkladı CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki Eymir ve Yazıkent mahallelerinde cami hoparlörlerinden AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe..

CHP’li vekil açıkladı
Yayınlanma: Güncelleme:

CHP’li vekil açıkladı

Cami hoparlöründen AKP propagandası. CHP’li vekil açıkladı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki Eymir ve Yazıkent mahallelerinde cami hoparlörlerinden AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanı adaylarının katılacağı programların duyurulmasına reaksiyon gösterdi.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinin Eymir ve Yazıkent mahallelerinde cami hoparlörlerinden AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanı adaylarının katılacağı programların duyurulmasını eleştirdi.

ARAÇ KALDIRILACAK DİYE ANONS YAPILMIŞ

Bülbül, yaptığı açıklamada, söz hususu mahallelerde camilerden oluşturulan duyuruda, “Mahallede yapılması plan edilen istişare toplantısına AKP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, AKP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı ve MHP İl Başkanı katılım sağlayacaktır. Katılmak isteyen vatandaşlar amacıyla Eymir’den vasıtalar kaldırılacaktır” ifadeleriyle anons yapıldığı belirtti.

“DİNİ, SİYASETE ALET ETMEK KABUL EDİLEMEZ”

Yapılan duyuruları, AKP’nin seçimi kaybedeceği amacıyla yaşadığı çaresizlik olarak değerlendiren Bülbül, “Dini politikaya alet ederek, ibadethaneleri seçim bürosuna çevirmeye kalkmak kabul edilemez. Camilerden AKP’li belediye başkan adaylarının programlarıyla alakalı duyuru anonsu gerçekleştirmek kabul edilemez. Camileri siyasi propaganda gerçekleştirmekta kullanmak, seçim büroyu olarak görmek çaresizliğin göstergesidir” açıklamasını yaptı.

“LAİKLİĞE DARBEDİR”

“Camiler amacıyla bağış toplanırken insanların siyasi tercihlerine bakılmadığını, bu duyuruların yapılmasının insanları ayrıştırmak olduğunu belirtmek isterim. Camilerin propaganda yapması, protesto mekânına dönüştürülmesi birilerini memnun edecektir ancak bu oluşturulanlar gerçekten laikliğe bir darbedir.” ifadelerini kaydeden Bülbül, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulduğu ilk günden bu yana dinin siyasallaştırılmasına karşı çıktığını ve devletin, din ve politika karşısında eşit uzaklıkta olmasını savunduğunu ifade etti.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.