Bayram İkramiyesini O Emekliler Alamayacak

Bayram İkramiyesini O Emekliler Alamayacak Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verdiği ikramiyeler, bu sene mart ayından itibaren ödenmeye başlanacak. Fakat yeni emekliler, o tarihe kadar işlemlerini bitiremezlerse ikramiye alamayacaklar. EYT..

Bayram İkramiyesini O Emekliler Alamayacak
Yayınlanma: Güncelleme:

Bayram İkramiyesini O Emekliler Alamayacak

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verdiği ikramiyeler, bu sene mart ayından itibaren ödenmeye başlanacak. Fakat yeni emekliler, o tarihe kadar işlemlerini bitiremezlerse ikramiye alamayacaklar.
EYT düzenlemesi vasıtası ile 2023 senesinde 2 milyon şahıs emekli olurken, son dakikada getirilen ‘kademeli prim sistemi’ yüzünden çoğu bireyin emekli maaşı alması 2024 ve 2025 senelarına kaldı.

2024 senesinde da milyonlarca bireyin emekli olması planlanırken, geride bıraktığımız sene 2 bin lira olan ikramiye adedinin bu sene ne kadar olacağı merak hususu oldu.

31 Mart tercihleri evveli hükümetin Ramazan Bayramı’nda ikramiyeleri ödeyeceği kesinleşirken, seçimden evvelce emeklilerin desteğini kazanmak amacıyla ikramiye adedinin artırılacağı ön görü ediliyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Eğer en düşük emekli maaşına sabit bir zam yapılırsa, emekli ikramiyeleri de yalnızca yüzde 50 oranında yükselecek ve 2024 senesi süresince iki ikramiye de 3 bin TL olacak. Ama seçimden evvelce zam yapılmazsa, ikramiye miktarı bütün emekliler amacıyla 5 bin TL’ye çıkacak.

Fakat emekli adedi her gün arttığı amacıyla, ikramiyenin bütçeye etkisini hesaplamak amacıyla birtakım sınırlamalar getirilecek. Hükümet, EYT’lilerin adedinin çok olması nedeniyle ikramiye adedinı düşürmek amacıyla ikramiye alabilmek amacıyla müracaat tarihini belirleyecek.

Normalde Nisan ayının başında yapılacak müracaatlar, emekli ikramiyesi alabilmek amacıyla yeterli olacakken, seçim yüzünden ödeme tarihi erkene alıncak ve son müracaat tarihi de 31 Mart olacak. Bu tarihten sonra emekli olmaya hak kazananlar, Ramazan Bayramı’nda verilebilecek ikramiyeden faydalanamayacaklar.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.