10 bin polis alımı ne zaman olacak, nasıl başvuru yapılır?

10 bin polis alımı ne zaman olacak, nasıl başvuru yapılır? Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez’inde ve taşra teşkilatında görev alacak 10 bin polis alımı yapılıyor. 10 bin polis alımı ilanı Cumhurbaşkanlığı..

10 bin polis alımı ne zaman olacak, nasıl başvuru yapılır?
Yayınlanma: Güncelleme:

10 bin polis alımı ne zaman olacak, nasıl başvuru yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez’inde ve taşra teşkilatında görev alacak 10 bin polis alımı yapılıyor. 10 bin polis alımı ilanı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete‘de yayımlandı. Bu kapsamda 10 bin polis alımı başvuru tarihleri, şartları ve kadro ve kontenjan sayıları gündemi meşgul etmeye başladı. İşte 2023 10 bin polis alımı başvuru şartları…

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir programda 10 bin polis kadrosunun açılacağını duyurdu. Bu açıklama sonrasında, 28 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 10 bin 24 kişilik kadro tahsisi yapıldığı belirtildi. Buna göre, bin polis memuru Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez’inde, 9 bin polis memuru ise taşra teşkilatlarında görev yapacak. Ayrıca, 1 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, 3 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı, 3 daire başkan yardımcısı ve 17 şube müdürü kadrosu açıldı.

Başvurular için henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve başvuru sürecinin ne zaman başlayacağı bilinmiyor. Ancak daha önceki POMEM alımlarında aranan şartlara bakıldığında, Türk vatandaşı olmak, lise, lisans ya da ön lisans mezunu olmak, yurt dışındaki okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları ve KPSS baraj puanını geçmeleri gerektiği bilinmektedir.

Başvuru süreci başladığında, adayların bu şartları sağlamaları ve gerekli belgeleri tamamlamaları gerekecektir. Başvurular, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi (POMEM) aracılığıyla yapılacaktır.

10 bin polis alımı için kadro ve kontenjanlar belirlenmiş durumdadır. Başvuruların başlamasıyla birlikte, ilgili kontenjanlara göre adayların dereceleri hesaplanacak ve uygun olan adaylar mülakat ve fiziki yeterlilik sınavlarına çağrılacaktır.

Adaylar, polis mesleğine ilgi duyan ve bu mesleği icra etmek için gerekli nitelikleri taşıyan bireyler olmalıdır. Polis memuru olmak, zorlu bir süreçtir ve adayların bu sürece hazır olmaları gerekmektedir.

Sonuç olarak, henüz resmi açıklama yapılmamış olsa da, 10 bin polis alımı için kontenjan ve kadrolar belirlenmiştir. Başvuru sürecinin ne zaman başlayacağı hakkında bilgi verilmediği için adaylar, ilgili kurumlardan ve resmi kaynaklardan güncel bilgileri takip etmelidirler.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.